Polévky/ PROMO/ Sezona

Dýňovka po thajsku

Moje nová podzimní závislost. Loni jsem ujížděla na dýňové s jablíčkem granny smith. Letos to bude jedině polévka s kokosem a kari.

příprava: 45 minut

cca 4-6  porcí

  • 1 střední dýně hokkaido
  • 2 menší žluté cibule
  • 2 střední brambory
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1,5 lžíce žluté curry pasty
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • sůl
  • slunečnicová semínka / arašídy / granátové jablko / koriandr / černé sezamové semínko / sýr

Dýni nakrájejte na čtvrtiny, lžicí vyberte semínka a čisté čtvrtky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Upečte do měkka, to je asi 30 minut na 190°C. Pokud máte parní troubu, nezapomeňte funkci páry využít.

Upečenou zchladlou dýni lžicí vyškrábněte ze slupky a dejte do hrnce společně s drobně pokrájenou cibulí a kokosovým olejem. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem.

Potom přidejte oloupané brambory pokrájené na malé kostky.

Polévku vařte dokud brambory nezměknou.

Nakonec přidejte curry pastu a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × one =