Moje nová podzimní závislost. Loni jsem ujížděla na dýňové s jablíčkem granny smith. Letos to bude jedině polévka s kokosem a kari.
příprava: 45 minut
cca 4-6 porcí
- 1 střední dýně hokkaido
- 2 menší žluté cibule
- 2 střední brambory
- 2 plechovky kokosového mléka
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1,5 lžíce žluté curry pasty
- 2 lžíce kokosového oleje
- sůl
- slunečnicová semínka / arašídy / granátové jablko / koriandr / černé sezamové semínko / sýr
Dýni nakrájejte na čtvrtiny, lžicí vyberte semínka a čisté čtvrtky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Upečte do měkka, to je asi 30 minut na 190°C. Pokud máte parní troubu, nezapomeňte funkci páry využít.
Upečenou zchladlou dýni lžicí vyškrábněte ze slupky a dejte do hrnce společně s drobně pokrájenou cibulí a kokosovým olejem. Zalijte vývarem a kokosovým mlékem.
Potom přidejte oloupané brambory pokrájené na malé kostky.
Polévku vařte dokud brambory nezměknou.
Nakonec přidejte curry pastu a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka.
No Comments