Jsem rozhodně milovník těstovin a mohla bych je jíst i dvakrát denně. Teď nejvíc oceňuju recepty, které jsou do pár minut na stole. Hlavně abych nemusela u plotny stát moc dlouho. Proto si zakládám i na tom, že k těstovinám přidávám co nejzajímavější a nejkvalitnější suroviny. Tentokrát jsem je vybrala v gourmet shopu eDelikatesy. Můj oblíbený artyčok udělá totiž hodně parády nejen na pizze, ale skvěle si sedne i s těstovinami – chuť jako na dovolené u moře :).
příprava: 20 minut
2 porce
- 220 g špaget
- 100 g artyčoků v přírodním nálevu Navarrico
- 60 g černých oliv bez pecky
- 50 g sušených rajčat v oleji
- 2 nožičky oblíbených párků
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 80 g sýru typu feta
- pepř, sůl
Špagety uvaříme podle návodu na obalu na skus.
Česnek rozmáčkneme nožem a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme pokrájená sušená rajčata i s trochou oleje a na tenká kolečka pokrájené párky. Vše necháme společně několik minut restovat. Česnek vyndáme, než zhořkne.
Těstoviny slijeme a přidáme do pánve. Krátce ale důkladně rozmícháme, aby špagety nasákly olej. Nakonec vmícháme ještě na čtvrtiny pokrájená srdíčka artyčoků a pokrájené olivy. Osolíme a opepříme podle chuti. Nyní rozdělíme do dvou talířů a navrch rukama nadrolíme kousky sýru feta. Můžeme ještě dozdobit čerstvými bylinkami. Skvěle funguje rozmarýn nebo hladkolistá petržel.
Pozn. Tento článek vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz
No Comments