V neděli se u nás doma vždycky peklo. Obvykle hlavně proto, že jsme s Verčou obě jely na celý týden na intry a koleje a mamka nám chtěla dát něco dobrého s sebou. Dost často byl štrůdl, občas bábovka. Podle mě je bábovka takový vděčný dezert, protože se v kuchyni moc nenadřete a i tak naděláte velkou parádu. Třeba moje cuketová bábovka (recept je na blogu). Tak všechno jen smícháte, nalijete do formy a upečete. Úspěch zaručen.
Tentokrát jsem cuketu, kterou jsem neměla, vyměnila za dýni. Tu jsem totiž měla. Popravdě mi trochu víc chutná ta cuketová, ale takhle je zase nádherně barevná. A určitě nemůžu říct, že by nebyla dobrá, protože během tří hodin vlastně nebylo co řešit. Kousek dostala Eliška do autobusu, kousek Jára domů a zhruba třetinu jsme vzali k našim, kde ji úspěšně likvidoval Honza.
příprava: 1 hodina
- 3 vejce
- 250 g nahrubo nastrouhané dýně hokkaido
- 100 g řeckého jogurtu
- 150 g cukru
- 5 lžic kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml oleje
Vejce s cukrem a olejem vyšlehejte do pěny. Přidejte řecký jogurt, potom vmíchejte dýni. Do těsta nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné vmíchejte navíc kakao.
Těsto střídavě dávejte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte na 180°C 40-50 minut. Zda je bábovka upečená poznáte, když do ní zapíchnete špejli.
Hotovou bábovku vyklepněte z formy, nechte zchladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.
2 Comments
Martina
17.10.2017 at 19:44Díky za tip! Myslíš, že by se dala polohrubá mouka nahradit třeba špaldovou?
Eve
19.10.2017 at 7:26Určitě ano 🙂