Rybičky v konzervě jsou rozhodně jedna z mých oblíbených pochutin a taky oblíbených rychlých večeří, protože plechovka tuňáka s lučinou a trochou másla nikdy nezklame. Proto jsem neodolala ani balíčku z eDelikatesy.cz, kde o nakládané mňamky nebyla nouze. Místo klasické pomazánky jsem připravila trendy butterboard se sardinkami a nakládanou cibulí. Pokud jste o butterboardu neslyšeli, můžete si ho představit jako luxusní pomazánkové prkýnko, které ozvláštní večer s přáteli nebo posezení s partnerem a dobrým vínem.
Butterboard
- 200 g lučiny
- 200 g sýru Philadephia
- špetka soli
- 1-2 krabičky sardinek v oleji
- marinovaná cibule
- okurka
- microgreens
- pečivo nebo krekry
Lučinu a Philadelphii smíchejte se špetkou soli a rozetřete na připravené prkýnko nebo větší talíř.
Sardinky nechte okapat od oleje a rovnoměrně je naskládejte na pomazánku. Do volných mezírek přidejte marinovanou cibuli, pokrájenou okurku a mikrogreens.
Nakonec posypte čerstvě mletým pepřem. Před servírováním dejte prkýnko do lednice.
Marinovaná cibule
- 2 velké červené cibule
- 150 ml jablečného octa
- 150 ml vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičky cukru
Cibuli nakrájejte na plátky a dejte ji do čisté zavařovací sklenice odpovídající velikosti.
Vodu, ocet, cukr a sůl svařte a ještě horkým nálevem cibuli zalijte.
Před přidáním do jídla nechte naloženou cibuli úplně vychladnout.
pozn.: Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz
No Comments