PROMO/ Sváteční

Rybičková pomazánka trochu jinak aneb butterboard

Rybičky v konzervě jsou rozhodně jedna z mých oblíbených pochutin a taky oblíbených rychlých večeří, protože plechovka tuňáka s lučinou a trochou másla nikdy nezklame. Proto jsem neodolala ani balíčku z eDelikatesy.cz, kde o nakládané mňamky nebyla nouze. Místo klasické pomazánky jsem připravila trendy butterboard se sardinkami a nakládanou cibulí. Pokud jste o butterboardu neslyšeli, můžete si ho představit jako luxusní pomazánkové prkýnko, které ozvláštní večer s přáteli nebo posezení s partnerem a dobrým vínem.

Butterboard

  • 200 g lučiny
  • 200 g sýru Philadephia
  • špetka soli
  • 1-2 krabičky sardinek v oleji
  • marinovaná cibule
  • okurka
  • microgreens
  • pečivo nebo krekry

 

Lučinu a Philadelphii smíchejte se špetkou soli a rozetřete na připravené prkýnko nebo větší talíř.

Sardinky nechte okapat od oleje a rovnoměrně je naskládejte na pomazánku. Do volných mezírek přidejte marinovanou cibuli, pokrájenou okurku a mikrogreens. 

Nakonec posypte čerstvě mletým pepřem. Před servírováním dejte prkýnko do lednice.

 

Marinovaná cibule

  • 2 velké červené cibule
  • 150 ml jablečného octa
  • 150 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžičky cukru

 

Cibuli nakrájejte na plátky a dejte ji do čisté zavařovací sklenice odpovídající velikosti.

Vodu, ocet, cukr a sůl svařte a ještě horkým nálevem cibuli zalijte.

Před přidáním do jídla nechte naloženou cibuli úplně vychladnout.

pozn.: Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply