Maso/ PROMO

Houbový guláš

Doma jsme gulášoví. Máme ho rádi na všechny možné způsoby. A zrovna houbový mám spojený s takovou letní romantikou na chalupě, na dovolené, nebo pohodou u kuchyňského stolu, hned po tom, co jsme očistili všechny nasbírané houby z lesa.

příprava: cca 90 minut

4 porce

  • 3 velké žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kilo hovězí kližky
  • 2 hrnky čerstvých hub na plátky (nebo asi 2 hrsti sušených předem namočených v horké vodě)
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 6 velkých brambor
  • 4 lžíce kečupu
  • 3 bobkové listy
  • 2 kuličky jalovce
  • 4 kuličky nového koření
  • pepř, sůl, chilli na dochucení
  • 4 lžíce sádla

Cibuli nakrájejte na jemno a pomalu restujte na rozpuštěném sádle. Až bude cibule zlatá, přihazujte postupně maso nakrájené na kostky asi 2×2 cm. Důkladně míchejte, aby se maso zatáhlo ze všech stran. K orestovanému masu přidejte česnek na plátky. Potom zalijte horkým vývarem.

Přidejte houby (pokud jste použili sušené, vodu z nich neslívejte, ale použijte ji taky), koření a kečup.

Nechte vařit na mírném plameni přikryté pokličkou dokud maso nezměkne. Guláš pravidelně promíchávejte, aby se ode dna nepřipálil.

Až bude maso měkké, přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky a vařte dál, dokud nezměknou i brambory. Potom můžete servírovat nejlépe ozdobené čerstvou bylinkou.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fourteen − 3 =