Jsem Eva….
Jsem Evka a ráda vařím. A většinou mi to i docela jde. Což je fakt, nad kterým mé okolí občas dost nevěřícně kroutí hlavou, protože kdysi by mě ke sporáku nikdo nedotáhl ani párem volů.
Moje nejoblíbenější jídlo je asijská polévka PHO. Tu bych mohla jíst každý den. Naopak fakt nesnáším syrová rajčata, takže v mých receptech je potkáte většinou jen tepelně nebo jinak upravené.
Úplně nejraději peču dorty, koláče a všelijaké sladké dobroty. Protože jsem ale začátkem roku hodně omezila cukr ve svém jídelníčku, snažím se v receptech cukr, mouku a další pro mě dřív běžné věci vynechávat.
Ráda vysedávám po pěkných kavárnách a restauracích a baví mě hledat zajímavá neokoukaná místa v tuzemsku i zahraničí. Protože jsem dřív cestovala opravdu hodně, psávala jsem i různé cestovatelské blogy a články. Dnes už tolik času na objevování světa nemám, ale záliba v sepisování zážitků mi zůstala.
Kitchen affair vznikl jako taková moje malá online kuchařka, protože cokoli napíšu na papír a založím, zmizí dříve či později v propadlišti dějin. Sbírka receptů, která se na blogu do dnešního dne sešla, mě moc těší. A ještě větší radost mám, když mi napíšete, že se Vám nějaký recept líbil.
Ačkoli jsem vzděláním a zaměřením spíš kreativec, shodou náhod jsem se ocitla v ryze technickém odvětví. Pracuji totiž ve strojírenské firmě, kde pravidla a normy rozletu moc nefandí. Ale v kuchyni jsem jako ryba ve vodě. A teprve s vařečkou v ruce začínám kouzlit. Je to pro mě prostě relax. Z vaření a pečení se stala moje malá velká vášeň. Úplně největší část naší knihovny zabírají kuchařky. A od domácích potřeb, talířů a dekorací na focení mně musí někdo vždycky odtáhnout.
Ke Kitchen affair patří ještě můj manžel Honza. Honza je pracuje v IT, takže se stará o všechny takové ty technické nesmysly, kterými se já netrápím. Honza taky vždycky byl vášnivý fotograf, proto moje počáteční blogovací idea já vařím, Honza fotí, byla poměrně logická. A i když tenhle nápad úplně nevyšel, myslím, že role máme rozdělené poměrně přesně… Já vařím a Honza jí. 🙂