Zmrzku? ZMRZKU!!
Na vysoké letní teploty je nejlepší klimatizace v kanceláři a hned potom mísa domácí zmrzliny. Na výrobu domácí zmrzliny je nejvhodnější použít domácí zmrzlinovač. Ty bez kompesoru koupíte běžně za pár stovek. Zmrzlinovač s kompresorem, který během míchání směs chladí pak vyjde na pět tisíc a víc. V kuchyni ale také zabere mnohem víc místa. Domácí zmrzlinovače si hravě poradí se smetanovou zmrzlinou, ale i s osvěžujícím sorbetem.
Protože na zahradě teď dozrává jeden druh ovoce za druhým, dělám ovocné sorbety téměř každý den a stejně jich nemám dost. A taková švestka se skořicí byla prostě vynikající.
příprava: 30 minut + 1 hodina ve zmrzlinovači (nebo adekvátní doba v mrazáku)
- 20 vypeckovaných švestek
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lžíce skořice
Z cukru a vody připravte v hrnci cukrový rozvar. Přidejte švestky a skořici a vařte ještě dalších 15 minut, dokud se švestky hezky nerozvaří. Rozmixujte tyčovým mixerem a nechte vychladnout. Poté dejte do nádoby a zmrzlinovače a pokračujte podle návodu zmrzlinovače.
Pokud zmrzlinovač nemáte, vlijte směs do nižší plastové či kovové misky a dejte do mrazáku. Směs pravidelně míchejte (cca 1x za hodinu), abyste zabránili vzniku ledových krystalků.
No Comments