I když byly naše cestovní plány pro letošní rok velké, nakonec jsme zůstali u tuzemska. Do zahraničí tak maximálně prstem po mapě, a nebo právě na talíři. Potěšilo mě tedy, když mi společnost eDelikatesy.cz nabídla, že si můžu z jejich e-shopu vybrat několik produktů, které využiji k přípravě nových receptů. Chorizo s krevetami jsem plánovala uvařit docela dlouho, proto jsem byla ráda, že jsem si mohla vybrat to opravdu kvalitní. Tento recept zaujme milovníky mořských plodů i ty, kteří k jejich ochutnání stále sbírají odvahu.
2 porce
příprava: 30 minut
- 250 g kvalitního sušeného choriza
- 16 loupaných krevet (ideálně velikosti 31/40)
- 100 g mixu mořských plodů (mražené koupíte např. v Tescu)
- 2 stroužky česneku
- 8 sušených rajčat
- 2 lžičky kapar
- 1 lžíčka uzené sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 4 lžíce oleje
- pepř a sůl
V pánvi rozpalte olej. Vsypte papriku, kmín a koriandr. Přidejte utřený česnek a vše společně v pánvi 1 minutu promíchávejte.
Chorizo nakrájené na plátky dejte na pánev a nechte z obou stran orestovat. Orestované chorizo zase vyndejte a dejte na chvíli stranou.
Do pánve vlijte asi 3/4 hrnku vody. Promíchejte se zbytky, které v pánvi zbyly. Tekutinu nechte 3-5 minut redukovat a poté přidejte všechny mořské plody. Vařte zhruba 5 minut. Potom do pánve vraťte chorizo. Přidejte sušená rajčata nakrojená na proužky a kapary. Ještě několik minut míchejte. Pánev odložte a uvařte polentu.
- 150 g instantní polenty
- 500 ml vody
- 50 g másla
- špetka soli
Vodu v hrnci přijeďte k varu. Do vroucí vody vysypte polentu a míchejte dokud nezhoustne. Bude to trvat 2-3 minuty. Do takto uvařené polenty vmíchejte máslo. Rozdělte do dvou misek, navrch dejte směs z pánve a posypte jemně nasekaným koriandrem a čerstvě namletým pepřem a solí.
POZNÁMKA: Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz.
No Comments