Protože naše cestovací frekvence se svatbou a manželstvím nijak nesnížila. Možná spíš naopak, protože za celý červenec doma nebudeme ani na jeden jediný víkend. Snad se polepšíme v srpnu. A protože tak často nejsme doma, obvykle nám doma zbude spousta věcí. Třeba banány. A ty hnědé a hodně měkké jsou nejlepší na zlatavé pečené donuty s čokoládou.
porce: cca 18 malých donutů
příprava: 45 minut
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 0,5 hrnku krupicového cukru
- 2 vejce
- 0,5 hrnku podmáslí
- 1 zralý banán
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce oleje
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
- ořechy a čokoláda na ozdobení
V míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilku a sůl. Uprostřed udělejte důlek, kam přidáte vejce, podmáslí, mléko, olej a nakonec i zralý banán. Ten si předem rozmačkejte na kaši v hrnečku.
Směs dobře promíchejte. Ideální je k tomu kuchyňský robot. Těstem naplňte vymazaný a vysypaný plech. Pečte 10 – 15 minut v troubě vyhřáté na 190°C.
Čokoládu nalámejte na kostičky, dejte do hrnečku a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
Zchladlé koblížky namáčejte v rozpuštěné čokoládě a podle chuti ozdobte kokosem, mandlemi nebo jinými mletými ořechy.
No Comments