Bez masa/ PROMO

Chlebíčky s pečenými hrozny

Poslední dobou mě hrozně baví cokoli, co se předem alespoň trochu rozpeče v troubě. Nedávno na velkou rodinnou snídani jsem tedy připravila jednohubky/chlebíčky s třenou nivou a pečenými hrozny. Po počátečních rozpacích zmizeli velmi rychle. A od té dobry jsem je dělala už 4x.

příprava: 50 minut pečení hroznů + 10 minut

cca 20 jednohubek

  • 1 bageta
  • 1 kelímek žervé nebo lučiny
  • 1 váleček “mazacího” kozího sýra nebo kus nivy
  • 2 červené hrozny
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • trocha nasekaných ořechů na ozdobu

Hrozny otrhejte na jednotlivé kuličky. Ty dejte na pečící papír a pečte v troubě vyhřáté na 190°C dokud hrozny nezačnou na povrchu krabatět. Trvá to zhruba 45-60 minut.

Mezitím vyšlehejte nivu (kozí sýr) s žervé na hladkou pomazánku. Pomazánkou natřete plátky bagety a ozdobte ještě teplými hrozny. Před podáváním zakápněte lžičkou javorového sirupu a posypte oříšky.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply