Vánoce a svátky jsou časem setkávání a mnoha návštěv, proto je fajn mít dobře zásobenou spižírnu. O tu moji se před Vánoci postaral balíček z eDelikatesy.cz plný španělských specialit. Samozřejmě by se mohly servírovat i samostatně, ale pokud vaření letos nemáte dost, připravila jsem pro vás rychlý recept na jednohubky nebo jednoduchý překrm, který bude do 10 minut na stole.
příprava: 10 minut
6-8 kusů
- 1 bílá bageta
- 1/2 bílé cibule
- 6 žampionů
- 100 g klobásy chorizo
- 100 g cukety
- 3 lžíce konfitovaných rajčátek
- 3 lžíce oliv
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvě nasekaných listů petržele
- kousek kravského sýra
- Lučina nebo Lučina Linie
- pepř, sůl, tymián
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a na rozpáleném oleji orestujte. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu a plátky žampionů, a orestujte do měkka. Potom do pánve přisypte chorizo pokrájené na kolečka, konfitovaná rajčátka a nakonec olivy. Vše dohromady promíchejte. Na závěr zasypte jemně nasekanou petrželí.
Bagetu nakrájete na zhruba centimetrové plátky. Dejte je na několik minut do trouby pod rozpálený gril a opečte jen tak, aby křuply. Bagetky potřete Lučinou, na vrch dejte hotovou směs choriza a zeleniny. Nakonec posypte nastrouhaným sýrem.
Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz.
No Comments