PROMO/ Sváteční

Chorizo jednohubky

Vánoce a svátky jsou časem setkávání a mnoha návštěv, proto je fajn mít dobře zásobenou spižírnu. O tu moji se před Vánoci postaral balíček z eDelikatesy.cz plný španělských specialit. Samozřejmě by se mohly servírovat i samostatně, ale pokud vaření letos nemáte dost, připravila jsem pro vás rychlý recept na jednohubky nebo jednoduchý překrm, který bude do 10 minut na stole.

příprava: 10 minut

6-8 kusů

  • 1 bílá bageta
  • 1/2 bílé cibule
  • 6 žampionů
  • 100 g klobásy chorizo
  • 100 g cukety
  • 3 lžíce konfitovaných rajčátek
  • 3 lžíce oliv
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvě nasekaných listů petržele
  • kousek kravského sýra
  • Lučina nebo Lučina Linie
  • pepř, sůl, tymián

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a na rozpáleném oleji orestujte. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu a plátky žampionů, a orestujte do měkka. Potom do pánve přisypte chorizo pokrájené na kolečka, konfitovaná rajčátka a nakonec olivy. Vše dohromady promíchejte. Na závěr zasypte jemně nasekanou petrželí.

Bagetu nakrájete na zhruba centimetrové plátky. Dejte je na několik minut do trouby pod rozpálený gril a opečte jen tak, aby křuply. Bagetky potřete Lučinou, na vrch dejte hotovou směs choriza a zeleniny. Nakonec posypte nastrouhaným sýrem.

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − 11 =