Poslední dobou mě hrozně baví cokoli, co se předem alespoň trochu rozpeče v troubě. Nedávno na velkou rodinnou snídani jsem tedy připravila jednohubky/chlebíčky s třenou nivou a pečenými hrozny. Po počátečních rozpacích zmizeli velmi rychle. A od té dobry jsem je dělala už 4x.
příprava: 50 minut pečení hroznů + 10 minut
cca 20 jednohubek
- 1 bageta
- 1 kelímek žervé nebo lučiny
- 1 váleček “mazacího” kozího sýra nebo kus nivy
- 2 červené hrozny
- 3 lžíce javorového sirupu
- trocha nasekaných ořechů na ozdobu
Hrozny otrhejte na jednotlivé kuličky. Ty dejte na pečící papír a pečte v troubě vyhřáté na 190°C dokud hrozny nezačnou na povrchu krabatět. Trvá to zhruba 45-60 minut.
Mezitím vyšlehejte nivu (kozí sýr) s žervé na hladkou pomazánku. Pomazánkou natřete plátky bagety a ozdobte ještě teplými hrozny. Před podáváním zakápněte lžičkou javorového sirupu a posypte oříšky.
No Comments