Bez masa/ PROMO

Boloňská omáčka s tofu

Boloňská je u nás doma asi nejvařenější jídlo. A proto už občas vymýšlím alternativy, jak ji udělat jinak. Vegetariánská mi zatím chyběla, takže tady je verze s tofu. A je fakt tak skvělá, že maso v ní nikomu nechybělo.

příprava: 20 minut

4 porce

  • 2 kostky tofu na pánev Toscana (zn. Lunter)
  • 600 g zeleniny (směs lilek, cuketa, paprika, rajče, případně mražené zelenina)
  • 1 plechovka drcených rajčat Mutti polpa s bazalkou
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • konopné semínko
  • sůl, pepř, koření Beze zbytku (Sonnentor)
  • špagety

 

Olivový olej vlijte do hlubší pánve a rozpalte. Cibuli pokrájenou najemno osmažte dozlatova. 

Tofu nastrouhejte nahrubo na struhadle a přidejte do pánve k cibuli.  Nakonec přidejte i zeleninu. Vše společně několik minut restujte. Potom zalijte drcenými rajčaty. Pokud by se vám omáčka zdála příliš hustá, můžete ji doředit trochou vody do oblíbené konzistence.

Podle chuti omáčku dolaďte solí, pepřem a oblíbeným kořením. Já jsem si v poslední době oblíbila směs koření Beze zbytku značky Sonnentor.

Špagety uvařte podle návodu, rozdělte na talíř a zalijte připravenou omáčkou. Nakonec ozdobte konopným semínkem a trochou čerstvých bylinek.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply