Nedělní snídaně je téměř vždy ta nejhezčí část týdne. A ještě lepší je, pokud kolem sebe máte skoro celou rodinu.
Ačkoli jsme poslední dobou vejce na snídani docela omezili, o víkendu jsme si je nemohli neodpustit. Místo klasického avotoastu jsem tentokrát zvolila trochu netradiční pojetí – pečenou vaječnou misku.
4 porce
30 minut
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 8 vajec
- balkánský sýr nakrájený na kostičky
- slanina
- žampiony
- bylinky na ozdobu
Budete potřebovat 4 ramenkiny (menší zapékací misky vhodné na 1 porci) nebo větší formičky na tartaletky.
Listové těsto rozprostřete na válu a vykrojte kruhy s trochu větším průměrem než je dno misky. Mělo by to vyjít zhruba na 3 mističky. Čtvrtou doplňte z odkrojků. Těsto v miskách lehce propíchejte vidličkou.
Do každé mističky vyklepněte dvě vajíčka. Přidejte slaninu, sýr a orestované žampiony.
Pečte na 170°C dokud nezezlátnou okraje listového těsta (cca 20-25 minut)
No Comments