Bez masa/ PROMO

Slaný cuketový koláč galette

Tento typ koláče prostě miluju. Jeho příprava nezabere moc práce, rustikálně ohnutý okraj je na ozdobu. S trochou fantazie se dá upéct v kterékoli roční době. A proto s koncem léta (a velkou úrodou cuket) jeden recept na jeho slanou variantu.

porce: 8

příprava: 1 hodina

  • 125 g studeného másla
  • 100 g žitné mouky
  • 170 g hladké mouky
  • 70 g studené vody
  • 1 celé vejce
  • 1 vetší cuketa
  • váleček kozího sýra
  • 3 rajčata
  • 1 červená cibule

Z másla, mouky, vody a vejce vypracujte rukama hladké, pružné těsto. Zabalte ho do potravinové folie a dejte na 30 minut vychladit do ledničky.

Těsto dejte na pečící papír a lehce ho podsypte hladkou moukou. Buď prsty nebo válečkem těsto vyválejte na kruh o něco málo větší, než je plech, na kterém se chystáte péct. Plát těsta by měl být zhruba 5 mm silný.

Cuketu nakrájejte na kolečka a ta naskládejte na těsto. Zhruba pěticentimetrový okraj nechte volný, abyste ho mohli potom ohnout. Přidejte pokrájenou cibuli, rajčata a kozí sýr. Naskládanou zeleninu lehce zakápněte olivovým olejem a osolte.

Volný okraj přehněte směrem ke středu přes náplň a lehce stlačte. Vzniklý okraj potřete rozšlehaným vejcem. Koláč i s papírem opatrně přemístěte na plech.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 170°C. Pečte dokud okraje koláče nezezlátnou.

Před krájením nechte koláč zchladnout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply