Banánový chlebíček je takové moje “comfort food”. Prostě jídlo, které mi udělá vždycky dobře i kdyby venku zuřil konec světa. A to už ve fázi přípravy a pečení, protože vůně, která vychází z trouby je naprosto neuvěřitelná. Navíc je to buchta, ke které nepotřebujete žádné speciální zkušenosti ani nástroje. Vystačíte si s vidličkou a mícháním, pak to prostě jen nalijete do formy a upečete. Nadchne děti i dospělé. A navíc ho můžete podle sezóny libovolně obměňovat. Třeba v kombinaci s třešněmi je vážně skvělý.
příprava: 1 hodina
- 2 přezrálé banány
- 1 vejce
- 1/4 hrnku řeckého jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky (nebo může být špaldová)
- 2 skořicové cukry
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 prášek do pečení
- 1 tabulka čokolády
- 1,5 hrnku vypeckovaných třešní
Banány rozmačkejte vidličkou na kaši. Přimíchejte vejce a jogurt.
Potom postupně přidávejte mouku, cukr, prášek do pečiva. Těsto dobře rozmíchejte.
Nakonec přidejte vypeckované třešně a tabulku čokolády nasekanou na kousky.
Pečte ve formě vyložené pečícím papírem. Troubu předehřejte na 170°C. Po 40 minutách otestujte špejlí. Pokud se těsto nelepí, je chlebíček hotový.
Než chlebíček vyndáte z formy a nakrájíte, nechte ho úplně vychladnout.
No Comments