Přiznám se, že jsme doma docela závislí na grilovaném kuřeti a když se mi nechce nic vařit, tak ho prostě v bistru koupím. Často se ale stane, že ve dvou nesmíme úplně celé a dojídáme ho až druhý den. Proto jsem připravila recept, kde se zbytky grilovaného, pečeného nebo jinak upraveného kuřecího masa dají krásně zužitkovat.
příprava: 10 minut
- zbytky kuřecího masa (1/4 kuřete a podobně)
- 1 zelené jablko
- hrst brusinek
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce majonézy
Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky vhodné do salátu. Masa byste měli mít tak dvě až tři hrsti.
Zelené jablko nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřecímu masu.
Připravte zálivku tak, že smícháte zakysanou smetanu, hořčici a majonézu. Poté zamíchejte do salátu. Nakonec přidejte brusinky.
Salát před podáváním dejte vychladit do lednice.
No Comments