Třešně jsou stejně jako jahody symbolem léta. A jakmile otrháte strom, musíte vše rychle zpracovat. My trhali tento týden a už skladujeme lahve s kompoty.
Taky jsem zkusila vytvořit několik koláčů. Moc nám chutnal banánový chlebíček. A tahle buchta s drobenkou je výborná. A navíc je tak jednoduchá, že ji zvládne i …
9-12 kousků
příprava: 45 minut
- 3 hrnku vypeckovaných třešní
- 3 lžíce škrobu
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 lžička skořice
- 1,5 hrnku mouky
- 0,5 hrnku krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 0,5 hrnku změklého másla
Mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo dáme do mísy a rukama vypracujeme tuhé těsto.
3/4 těsta dejte do pekáčku 20×20 cm vyloženého pečícím papírem. Těsto rozprostřete po celé ploše pekáčku, dobře umačkejte.
Třešně promíchejte se skořicí, cukrem a škrobem a dejte na vrstvu těsta. Opět rozprostřete po celé ploše pekáčku.
Zbylou čtvrtinu těsta nadrobte na třeště a dejte péct. Pečte na 170 C dokud drobenka nezezlátne.
No Comments