Bez masa/ PROMO

Zeleninové stir fry nudle

Smažení nudle jsou pro mně takovou pěknou nostalgickou vzpomínkou na moje gymnaziální léta v Hlinsku. Do školní jídelny to bylo daleko, tak jsme buď skočili do restaurace na polévku a nebo přes ulici do asijského bistra, kde jsem si vždycky objednala smažené nudle s kuřecím. V té době mě nenapadlo, že si budu tyhle stir fry nudle někdy vařit doma. Naštěstí jsem zjistila, že na jejich přípravě nic není, a proto si je můžu dopřát takřka kdykoli.

příprava: 15 minut

2 porce

  • 1/2 rýžových nudlí vermicelli
  • 3 hrsti mražené zeleninové směsi (thajská apod)
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce extra tmavé sojové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce oleje

Zeleninu orestujte na oleji v hlubší pánvi typu wok (pokud máte, ale jde to samozřejmě i na normální).

Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a potom přidejte do pánve k zelenině. Přidejte i všechny tekuté ingredience. Důkladně promíchejte, aby se obarvily všechny nudle. Tři minuty opékejte. Poté můžete servírovat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ten − 7 =