Smažení nudle jsou pro mně takovou pěknou nostalgickou vzpomínkou na moje gymnaziální léta v Hlinsku. Do školní jídelny to bylo daleko, tak jsme buď skočili do restaurace na polévku a nebo přes ulici do asijského bistra, kde jsem si vždycky objednala smažené nudle s kuřecím. V té době mě nenapadlo, že si budu tyhle stir fry nudle někdy vařit doma. Naštěstí jsem zjistila, že na jejich přípravě nic není, a proto si je můžu dopřát takřka kdykoli.
příprava: 15 minut
2 porce
- 1/2 rýžových nudlí vermicelli
- 3 hrsti mražené zeleninové směsi (thajská apod)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce extra tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička medu
- 2 lžíce oleje
Zeleninu orestujte na oleji v hlubší pánvi typu wok (pokud máte, ale jde to samozřejmě i na normální).
Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a potom přidejte do pánve k zelenině. Přidejte i všechny tekuté ingredience. Důkladně promíchejte, aby se obarvily všechny nudle. Tři minuty opékejte. Poté můžete servírovat.
No Comments