Maso/ PROMO

Tortilly s trhaným kuřecím na pivu

Je to pro mně trochu nevěřitelný zjištění, ale tenhle recept si tu syslím už od loňského dubna. Přitom je to skoro takový rodinný klenot, naprosto jednoduchá věc, ale oblíbená každým, kdo ochutnal.

Tortillu samozřejmě můžete naplnit téměř čímkoli, ale mně se dost osvědčilo trhané kuřecí maso pečené v pivu. Po upečení a natrhání totiž maso nasákne všechen ten „sosík“ z pekáčku a do tortill ho už dávám rovnou s omáčkou.

10 naplněných tortill

příprava: 3 hodiny

 

  • 10 malých tortill
  • 1 kg kuřecích prsou 
  • 300 ml černého piva
  • 200 ml kuřecího vývaru nebo bujonu
  • 100 ml barbecue omáčky
  • 100 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička soli
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 červené cibule
  • 1 plechovka kukuřice
  • ostřejší kečup nebo barbecue omáčka
  • strouhaný eidam

Pivo smíchejte s vývarem, barbecue omáčkou a rajčatovým pyré, a osolte. Kuřecí prsa omyjte, dejte do pekáčku a zalijte připravenou omáčkou. Zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 1,5 hodiny. Potom sundejte alobal, snižte teplotu trouby na 150°C a pečte ještě 30 minut. Pekáček vyndejte z trouby a pomocí dvou vidliček maso natrhejte a rozprostřete do zbyteku omáčku. Dejte na posledních 15 minut do trouby. Maso natáhne šťávu.

Když máte připravené a upečené maso, můžete začít plnit tortilly. My doma máme rádi kombinaci papriky, cibule a kukuřice. Fantazii se ale meze nekladou a můžete přidat například i avokádo, okurku, rajčata nebo salát.

Polovinu tortilly potřete kečupem nebo BBQ omáčkou, potom na vrch dejte trhané maso. Přidejte vybranou zeleninu a nakonec posypte sýrem. Tortillu přehněte v půlce a z obou stran opečte na pánvi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

nine + 8 =