Někdy je prostě čas a chuť udělat něco zajímavějšího. A může to být třeba masová roláda.
Protože mi mamka docela často nosí maso, jako bych ho neměla plný mrazák, vymýšlím tedy improvizovaně co s ním. Plátky na milion různých způsobů jíme často. Masově směsi nebo kari taky. Naposled to tedy vyhrála rolka s meruňkami a sýrem.
- 2 plátky vepřového masa (větší, např. z plece)
- 10 sušených meruněk
- 10 plátků anglické slaniny
- 1 mozzarella
- pepř a sůl
Roládky plním stejným způsobem jako třeba španělské ptáčky. Maso rozklepu na tenčí plátky. Lehce ho osolím, opepřím a začnu plnit. Nejprve po celém masu položím plátky slaniny. Na ně pak 5 sušených meruněk a nakonec na plátky pokrájenou mozzarellu.
Rolády důkladně sroluji a buď je svážu bílou nití nebo propíchnu dvěma párátky. Potom osmažím na pánvi ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, a nakonec 25 minut dopékám v troubě vyhřáté na 200°C.
Hotovou roládu nakrájím na plátky asi 1,5 cm silné. Servíruji přelité výpekem.
No Comments