PROMO/ Těstoviny

Špagety cacio e pepe

Špagety. Rozhodně jedna ze surovin, kterou mám vždycky jako nouzovku v zásobě. Úprava cacio e pepe – tedy sýr a pepř – je skutečně rychlá varianta, třeba pro ty chvíle, kdy se vrátíte z dovolené a lednička zeje prázdnotou. Ale to ji na chuti rozhodně neubírá. Rozhodně doporučuji použít čerstvě mletý pepř. Já si ho namlela v designovém mlýnku z FAVI.

2 porce

Příprava: 20 minut

200 g špaget

100 g sýra pecorino

2 g čerstvě namletého pepře

2 naběračky vody, ve které se vařily těstoviny

50 g másla

Trocha soli podle chuti

Špagety uvařte ve vodě na skus, tzv. al dente. Bude to trvat zhruba 7-9 minut. Předtím než špagety slijete, odeberte si zhruba 2 naběračky vody, ve které těstoviny vaříte.

Mezitím ve vetší pánvi rozpusťte máslo, přidejte do něj namletý pepř, krátce orestujte a potom přidejte i uvařené špagety a nastrouhané pecorino.

Nakonec přilijte vodu z těstovin a míchejte dokud se špagety neobalí krémovou omáčkou.

Tento recept vznikl ve spolupráci s Favi.cz

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 + sixteen =