Špagety. Rozhodně jedna ze surovin, kterou mám vždycky jako nouzovku v zásobě. Úprava cacio e pepe – tedy sýr a pepř – je skutečně rychlá varianta, třeba pro ty chvíle, kdy se vrátíte z dovolené a lednička zeje prázdnotou. Ale to ji na chuti rozhodně neubírá. Rozhodně doporučuji použít čerstvě mletý pepř. Já si ho namlela v designovém mlýnku z FAVI.
2 porce
Příprava: 20 minut
200 g špaget
100 g sýra pecorino
2 g čerstvě namletého pepře
2 naběračky vody, ve které se vařily těstoviny
50 g másla
Trocha soli podle chuti
Špagety uvařte ve vodě na skus, tzv. al dente. Bude to trvat zhruba 7-9 minut. Předtím než špagety slijete, odeberte si zhruba 2 naběračky vody, ve které těstoviny vaříte.
Mezitím ve vetší pánvi rozpusťte máslo, přidejte do něj namletý pepř, krátce orestujte a potom přidejte i uvařené špagety a nastrouhané pecorino.
Nakonec přilijte vodu z těstovin a míchejte dokud se špagety neobalí krémovou omáčkou.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Favi.cz
No Comments