PROMO/ Snídaně

Lučina

Mám ráda jednoduché věci a hlavně ty, které fungují. Někdy mi ale trvá dlouho, než dané jednoduchosti objevím a přestanu je nosit domů v předražených kelímcích z obchodu. Stejně tak jsem to měla s domácí lučinou, tedy smetanovým sýrem. Na její domácí přípravě není nic složitého. Potřebujete pouze dvě suroviny, čistou utěrku nebo plátýnko a cedník.


Příprava: 5 minut + vykapání přes noc v lednici

  • 1 kelímek smetany ke šlehání deluxe (červená)
  • 1 kelímek jogurtu (500 g)
  • sůl, koření bylinky

Šlehačku vyšlehejte a do tuhé šlehačky opatrně a pomalu vmíchejte jogurt. Směs důkladně rozmíchejte. Můžete osolit a okořenit podle vlastní chuti. Pokud lučinu připravujete dětem, nechte směs úplně čistou, kořenit můžete až na talíři.

Do větší mísy umístěte cedník vyložený čistou utěrkou nebo plátýnkem a vlijte důkladně rozmíchanou směs. Mísu zakryjte a nechte přes noc v lednici. Jogurt se zbaví přebytečné vody  a v plátýnku zbyde krémová pomazánka, která vydrží v lednici zhruba 5 dní.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

nineteen + 12 =