Bez masa/ PROMO

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Jestli mám nějaký svoje “těhotenský” jídlo, je to smažený hermelín a hned potom (nebo možná předtím) ovocný knedlíky. Během léta jsem je dělala nesčetněkrát. Hlavně proto, že jsou neuvěřitelně jednoduchý a fakt rychle hotový. Řekla bych že tenhle recept ze tří surovin, na kterém nejde nic zkazit, bych zvládla udělat už i se zavřenýma očima a jednou rukou za zády. Tak jestli se na vás doma ještě nějaký ovoce směje ze stromu, neváhejte a šup na knedlíky.

cca 25-30 knedlíků – podle velikosti meruněk

příprava: 1 hodina

  • 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky

 

  • meruňky
  • strouhaný tvaroh, opečená strouhanka, moučkový cukr

Tvaroh, žloutky a mouky smíchejte a vypracujte hladké, pružné a mírně lepivé těsto. Hotové těsto nechte 30 minut vychladit v lednici. Ze studeného těsta postupně odkrajujte kousky o velikosti asi golfových míčků. Z těch vlhkýma rukama udělejte placku, do které meruňku zabalíte. Knedlík dobře uválejte a vařte ve vroucí vodě. Knedlík je hotový, když vyplave na hladinu.

Hotové knedlíky ozdobte tvarohem, opečenou strouhankou a cukrem.

Pokud chcete připravit opečenou strouhanku, stačí hodit na pánev 2-3 lžíce másla a jakmile se rozpustí, zasypat strouhankou a krátce orestovat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

four × four =