Maso/ PROMO

Pražma s bylinkovým máslem

Ryby jsou alespoň u nás doma vděčné téma, i když mi přijde, že v české kuchyni si ještě svoje místo moc nenašly. Velmi často ryby pečeme v parní troubě, protože po vytažení zůstávají krásně šťavnaté. V létě pak rádi rozpálíme gril a ryby si připravujeme na ohni. Stejně jako u kvalitního masa, tak ani u kvalitní ryby není potřeba vymýšlet speciální kombinace. Pražmě sluší rozmarýn a tymián a dostatek kvalitní soli.

4 porce

příprava: 15 minut + doba na grilu (nebo v troubě)

  • 4 menší kuchané pražmy 
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 3 lžíce soli Maldon
  • 2 citrony pokrájené na plátky
  • čerstvý tymián a rozmarýn

Změklé máslo smíchejte se solí, sušenými bylinkami a zhruba polovinou jemně nasekaných čerstvých bylinek. 

Ryby omyjte a kůži na několika místech nařízněte. Rybu zevnitř i zvenku důkladně potřete bylinkovým máslem. Máslo vetřete i do zářezů a přidejte ještě i několik snítek čerstvých bylinek. Nakonec do ryby vložte 2-3 plátky citronu a ugrilujte. 

K rybám máme nejradši rajčatový salát s koriandrem. Na ten budete potřebovat

  • misku menších rajčat různých barev
  • 1 střední bílou cibuli
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl, pepř
  • štávu z citronu

Rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Přidejte cibuli pokrájenou na tenké plátky. Smíchejte s nasekaným koriandrem a promíchejte. Nakonec salát osolte, opepřete a zakápněte citronem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

twenty − eleven =