Polévky/ PROMO

Krémová bramboračka s kari

Nejdřív mě ani nenapadlo recept na tuhle polévku sdílet. Byla to taková večerní rychlovka a improvizace už někdy v listopadu. Myslela jsem, že ji jen uvaříme a sníme. Ale hned jak jsem ji ochutnala, bylo jasné, že svět o tenhle recept nemůžu ochudit. Krémová kari bramboračka se u nás zabydlela na tolik, že ji máme alespoň jednou za 14 dní.

příprava: 40 minut

4-6 porcí

  • 7 větších brambor
  • voda (cca 4 hrnky)
  • 2 hrnky libovolného vývaru
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce žluté kari pasty

Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kousky a dejte vařit se zbylými surovinami mimo smetany. Vařte na mírném plameni, dokud nebudou brambory úplně měkké, rozvařené. Potom přidejte smetanu a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Pokud vám polévka přijde příliš hustá, můžete ji vodou rozředit na požadovanou konzistenci.

Servírujte horkou s opečenou slaninou, chedarem, jarní cibulkou nebo smetanou či bylinkami.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

one × three =