Nejdřív mě ani nenapadlo recept na tuhle polévku sdílet. Byla to taková večerní rychlovka a improvizace už někdy v listopadu. Myslela jsem, že ji jen uvaříme a sníme. Ale hned jak jsem ji ochutnala, bylo jasné, že svět o tenhle recept nemůžu ochudit. Krémová kari bramboračka se u nás zabydlela na tolik, že ji máme alespoň jednou za 14 dní.
příprava: 40 minut
4-6 porcí
- 7 větších brambor
- voda (cca 4 hrnky)
- 2 hrnky libovolného vývaru
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 2 lžíce žluté kari pasty
Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kousky a dejte vařit se zbylými surovinami mimo smetany. Vařte na mírném plameni, dokud nebudou brambory úplně měkké, rozvařené. Potom přidejte smetanu a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Pokud vám polévka přijde příliš hustá, můžete ji vodou rozředit na požadovanou konzistenci.
Servírujte horkou s opečenou slaninou, chedarem, jarní cibulkou nebo smetanou či bylinkami.
No Comments