Maso/ PROMO

Chimichurri steak sendvič

S absencí zahraniční dovolené pro letošní rok jsem se smířila. A aby mi to nebylo líto tak moc, procházela jsem aspoň fotky z naší svatební cesty (i když to je spíš sypání soli do ran :D). Oko mé spočinulo na fotce jídla, které jsme tam měli snad každý den. Byl to steak sendvič. A došlo mi, že kombinaci maso + chleba vlastně skoro vůbec nedělám. Takže téma mého příspěvku do letošní soutěže FOOD BLOG ROKU s Rohlík.cz bylo jasné. Trocha inspirace tím, co jsme jedli na Mauriciu, lehký jihoamerický závan k tomu a steak sendvič je na světě. Teda na stole.

porce: 3

příprava: 30 minut

  • 1 kus kvalitního stařeného hovězího masa na steak
  • 6 plátků goudy
  • 1 rustikální pšeničná bageta
  • máslo
  • rukola

omáčka chimichurri

  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvého oregána
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • pepř a sůl
  • 1/4 drobně pokrájené papriky habanero
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tekutého medu

Bylinky a papřičku habanero nakrájejte najemno. Dejte do misky a zalijte vinným octem a olivovým olejem. Přidejte pepř a sůl a nakonec vmíchejte trochu tekutého medu. Omáčku dejte odležet do lednice.

Steak vyndejte z vakuového obalu, potřete olejem, důkladně posolte a opepřete. Steak orestujte z každé strany 3 minuty. Potom dejte dopéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C. (Čas přípravy masa je orientační a závisí na typu a tloušťce steaku). Hotový steak nakrájejte na plátky.

Bagetu rozkrojte na 3 stejné díly a ty potom prokrojte podélně na půl. Spodní polovinu potřete máslem a  potřenou stranou opečte na pánvi asi dvě minuty.

Na opečenou bagetu dejte 2 plátky goudy, rukolu, plátky masa. Maso důkladně polijte omáčkou chimichurri. Nakonec přiklopte druhou polovinou bagety.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply