Nastrouhat, zamíchat, nalít a upéct. Přesně tahle čtyři slova charakterizují postup přípravy cuketového chlebíčku. Je tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. A ta chuť! Tento recept trumfne i můj super vláčný banánový chlebíček s řeckým jogurtem (tenhle recept jsem vám ještě nedala). Pokud tedy stále zoufáte a přemýšlíte, co s letošní úrodou cuket, a cukeťáky už nemůžete ani vidět, bude chlebíček skvělým řešením.
příprava: 10 minut + 50 minut pečení
- 250 g nastrouhané cukety
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 150 g oleje
- 3 vejce
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- 1 prášek do pečiva
- 50 g kakaa
- vlašské ořechy
- čokofloky
Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Vmíchejte kakao, mouku s práškem do pečiva a koření. Nakonec přidejte i nastrouhanou cuketu.
Vymíchejte na hladké tekuté těsto. To nalijte do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Těsto ozdobte z vrchu čokoládovými floky a nasekanými vlašskými ořechy.
Pečte na 170°C zhruba 50 minut. Zda je chlebíček upečený otestujte špejlí.
Upečený chlebíček vyndejte z trouby a před krájením nechte zcela zchladnout.
No Comments