Dezerty/ PROMO

Čokoládový chlebíček z cukety

Nastrouhat, zamíchat, nalít a upéct. Přesně tahle čtyři slova charakterizují postup přípravy cuketového chlebíčku. Je tak jednoduchý, že ho zvládnou i děti. A ta chuť! Tento recept trumfne i můj super vláčný banánový chlebíček s řeckým jogurtem (tenhle recept jsem vám ještě nedala). Pokud tedy stále zoufáte a přemýšlíte, co s letošní úrodou cuket, a cukeťáky už nemůžete ani vidět, bude chlebíček skvělým řešením.

příprava: 10 minut + 50 minut pečení

  • 250 g nastrouhané cukety
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 150 g oleje
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g kakaa
  • vlašské ořechy
  • čokofloky

Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Vmíchejte kakao, mouku s práškem do pečiva a koření. Nakonec přidejte i nastrouhanou cuketu.

Vymíchejte na hladké tekuté těsto. To nalijte do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Těsto ozdobte z vrchu čokoládovými floky a nasekanými vlašskými ořechy.

Pečte na 170°C zhruba 50 minut. Zda je chlebíček upečený otestujte špejlí.

Upečený chlebíček vyndejte z trouby a před krájením nechte zcela zchladnout.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

seven + two =