Toto určitě nebude to nejfotogeničtější jídlo, které jsem kdy uvařila. Je to ale náš věrný letní společník a highlight každé grilovačky.
příprava: 15 minut + vychlazení v lednici
- 500 g žampionů
- 4 stroužky českého česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžička soli
- 3 hrsti nasekané hladkolisté petržele
- snítka máty peprné
- olej
Žampiony omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
Dno hlubší pánve (já používám wok) zalijte olejem a nechte zahřát. Poté přidejte papriku a utřený česnek. Krátce promíchejte a přidejte pokrájené žampiony. Ty orestujte dozlatova. Na skus by měly ještě křupnout. Poté vmíchejte med a vinný ocet. Houby podle chuti osolte. Petržel a mátu nakrájejte najemno a zamíchejte do chladnoucích hub.
Takto připravený salát dejte do mísy a nechte úplně vychladit v lednici.
No Comments