Bez masa

Studený houbový salát s petrželí

Toto určitě nebude to nejfotogeničtější jídlo, které jsem kdy uvařila. Je to ale náš věrný letní společník a highlight každé grilovačky.

příprava: 15 minut + vychlazení v lednici

  • 500 g žampionů
  • 4 stroužky českého česneku
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • 3 hrsti nasekané hladkolisté petržele
  • snítka máty peprné
  • olej

Žampiony omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.

Dno hlubší pánve (já používám wok) zalijte olejem a nechte zahřát. Poté přidejte papriku a utřený česnek. Krátce promíchejte a přidejte pokrájené žampiony. Ty orestujte dozlatova. Na skus by měly ještě křupnout. Poté vmíchejte med a vinný ocet. Houby podle chuti osolte. Petržel a mátu nakrájejte najemno a zamíchejte do chladnoucích hub.

Takto připravený salát dejte do mísy a nechte úplně vychladit v lednici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

five + 17 =