Náš Adam je milovník piškotů. Přesně ví, ve kterém šuplíku je najde. Já jeho nadšení nesdílím a jsem ráda, že si je zatím nedokáže sám rozdělat. Proto občas zkouším vymyslet trochu zdravější sušenkovou náhradu, která by mu zachutnala. Banánové sušenky s arašídovým máslem zachutnaly i mně. Jsou bez mouky, doslazené ovocem a trochou čekankového sirupu. Navíc jejich příprava zabere sotva 20 minut.
16 kusů
příprava: 20 minut
- 160 g rozmačkaného banánu
- 50 g arašídového másla
- 100 g jemně nastrouhané mrkve
- 30 g rozinek
- 1 vejce
- 10 g čekankového sirupu (nebo medu)
- 70 g pomletých ovesných vloček
- 30 g ovesných vloček
- špetka skořice
Banán smíchejte s arašídovým máslem. Přidejte vejce, čekankový sirup, ovesné vločky a promíchejte. Nakonec vmíchejte i jemně nastrouhanou mrkev a rozinky.
Plech pokryjte pečícím papírem. Těsto rozdělte na 16 stejných kupiček. Ty vidličkou lehce rozplácněte, aby získaly tvar sušenek, placiček. Pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Upečené sušenky nechte na plechu vychladnout.
Hotové sušenky skladujte v uzavřené krabičce.
(Nedoporučuji žádný konkrétní věk, kdy můžete sušenky svým dětem nabídnout. Řiďte se hlavně tím, co už má vaše dítko v jídelníčku zavedené.)
No Comments