Dětem/ PROMO

Banánové baby sušenky bez mouky

Náš Adam je milovník piškotů. Přesně ví, ve kterém šuplíku je najde. Já jeho nadšení nesdílím a jsem ráda, že si je zatím nedokáže sám rozdělat. Proto občas zkouším vymyslet trochu zdravější sušenkovou náhradu, která by mu zachutnala. Banánové sušenky s arašídovým máslem zachutnaly i mně. Jsou bez mouky, doslazené ovocem a trochou čekankového sirupu. Navíc jejich příprava zabere sotva 20 minut. 

16 kusů

příprava: 20 minut

  • 160 g rozmačkaného banánu
  • 50 g arašídového másla
  • 100 g jemně nastrouhané mrkve
  • 30 g rozinek
  • 1 vejce
  • 10 g čekankového sirupu (nebo medu) 
  • 70 g pomletých ovesných vloček
  • 30 g ovesných vloček
  • špetka skořice

Banán smíchejte s arašídovým máslem. Přidejte vejce, čekankový sirup, ovesné vločky a promíchejte. Nakonec vmíchejte i jemně nastrouhanou mrkev a rozinky. 

Plech pokryjte pečícím papírem. Těsto rozdělte na 16 stejných kupiček. Ty vidličkou lehce rozplácněte, aby získaly tvar sušenek, placiček. Pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Upečené sušenky nechte na plechu vychladnout. 

Hotové sušenky skladujte v uzavřené krabičce.

(Nedoporučuji žádný konkrétní věk, kdy můžete sušenky svým dětem nabídnout. Řiďte se hlavně tím, co už má vaše dítko v jídelníčku zavedené.)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply