Maso/ PROMO

Domácí burger

Kdo z nás by si nedal jednou za čas šťavnatý burger. Jeho přípravu obvykle svěříme vyhlášeným restauracím a burgrárnám, aby byl chuťový zážitek dokonalý. Odvážnější se pustí do jeho přípravy přípravy doma. Jak tedy na perfektní burger v domácích podmínkách? Klíčem je vláčné pečivo, kvalitní maso a dobrá omáčka. Pečivo můžete koupit v nějaké menší řemeslné pekárně. Osobně nedoporučuji pořizovat to ze supermarketu. Velmi rychle totiž tvrdne. Pokud jste v kuchyni zdatní, můžete si upéct burgerové housky i doma (můj oblíbený recept je od Kitchenette).

4 burgery

příprava: 1 hodina

  • 800 g kvalitního mletého hovězího masa
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli Maldon
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 12 plátků slaniny
  • kečup bez konzervantů
  • ledový salát, rukola nebo polníček
  • červená cibule
  • tavený plákový chedar
  • vejce (volitelně)
  • 4 burgerové housky

Maso dejte do větší mísy společně se žloutkem, hořčicí, sójovou omáčkou a kořením. Rukama směs důkladně promíchejte a dejte na 30 minut do lednice.

Připravte si pánev a jeden pečící plech. Troubu si rozehřejte na 180°C.

Maso vyndejte z lednice. Rozdělte ho na čtyři stejné díly a rukama vytvarujte burger velký tak, aby se vešel do připraveného pečiva. Burger pořádně stlačte a umačkejte, aby se během smažení nerozpadl nebo nepopraskal.

Na polovinu plechu rozložte slaninu a dejte ji předem opékat do trouby.

Rozpalte pánev s kapkou oleje. Postupně opečte všechny čtyři burgery. Opékejte 1-2 minuty z každé strany a opečené burgery potom dejte ještě na 5 minut do trouby.

Pečivo rozpulte. Spodní housku potřete kečupem, nemusíte s ním šetřit. Přidejte oblíbený salát, rukolu nebo polníček. Na vrstvu salátu dejte teplý burger, jeden plátek chedaru, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a nakonec ještě opečenou slaninu. Pokud máte rádi vejce, můžete přidat i volské oko. Potom přiklopte druhou polovinou housky a snězte než vychladne.

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Grilcentrum.cz

Na e-shopu Grilcentrum.cz nekoupíte pouze kvalitní grily a jejich příslušenství. Můžete vybírat ze spousty dalších položek jako jsou suroviny pro grilování, nápoje nebo stylové doplňky do domácnosti.

Můj vánoční tip je svíčka značky WoodWick. Díky jedinečnému knotu si můžete užít zvuk praskání hořícího dřeva i když doma krb zrovna nemáte. A k tomu by neměla chybět i lahev něčeho dobrého. Taky máte rádi prosecco tak, jako já? 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − one =