Tento týden zbývá ještě čas na nepečené cukroví. Naprostá rychlovka jsou kuličky z ořechů a sušeného ovoce. Já mám ráda hlavně ty datlové. Ve spolupráci s Day Spa Shop jsem je pro Vás připravila hned ve třech příchutích. Za mě vedou ty ananasové se skořicovým tahini. Určitě je vyzkoušejte!
Pokud byste rádi některé suroviny nakoupili, můžete využít i slevový kód KITCHENAFFAIR5.
zhruba 20 kuliček od každé příchutě
Kokosové kuličky
- 1 sklenička čokoládového tahini
- 50 g strouhaného kokosu
- 30 g sušeného kokosového mléka
- 30 g kokosového oleje
- 70 g rozemletých dětských piškotů
- 200 g datlové pasty
- 150 g hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Třešňové kuličky
- 1 sklenička tahini
- 200 g datlové pasty
- 100 g sušených třešní
- 30 g kokosového oleje
- 40 g čekankového sirupu
- 50 g rozemletých dětských piškotů
- 150 g ruby čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Ananasové kuličky
- 1 sklenička skořicového tahini
- 200 g datlové pasty
- 2 g skořice
- 100 g sušeného ananasu
- 50 g rozemletých dětských piškotů
- 30 g bezlepkových ovesných vloček
- 30 g čekankového sirupu
- 30 g kokosového oleje
- 150 g bílé čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Postup na kuličky je stejný, liší se pouze příchutí. Všechny suroviny (mimo čokolády a 2 lžic kokosového oleje) na daný druh dejte do mísy sekáčku nebo blenderu a rozmixujte na hustou kaši.
Pokud nemáte tak výkonný mixer, můžete těsto připravit i ručně. Dejte si do mísy datlovou pastu s tahini, přidejte posekané nebo rozmixované ovoce, potom všechny sypké suroviny a nakonec všechny tekuté přísady. Vše společně propracujte rukama, aby se suroviny dobře spojily.
Navlhčenýma rukama vytvarujte stejně velké kuličky. Dejte je na 30 minut zamrazit.
Mezitím si v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Pomocí špejle kuličky namočte v polevě. Nechtě čokoládu lehce okapat, pak přemístěte kuličku na pečící papír a nechte polevu zaschnout. Kuličky můžete ještě dozdobit podle vlastní fantazie.
No Comments