PROMO/ Sváteční

Kakaová kolečka s mandarinkovým krémem

Každoročně se snažím na náš vánoční seznam zařadit alespoň jedno nové cukroví. Letos mě inspirovala mandarinková marmeláda, kterou jsem dostala v balíčku z eDelikatesy.cz. Byla skvělá sama o sobě, ale těmhle kakaovým dortíkům dodala úplně nový rozměr. Prostě trocha exotiky i na české Vánoce. A nutno podotknout, že toto cukroví zmizelo ještě před Štědrým dnem.

cca 35 koleček

  • 180 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 40 g kakaa
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli, špetka skořice

Všechny výše uvedené suroviny dáme společně do velké mísy nebo vál a rukama vypracujeme nejprve drobenku, potom hladké těsto. Těsto zabalíme do fresh folie necháme hodinku odpočinout v lednici.

Těsto potom vyndáme a po částech rozválíme na asi 3 mm silný plát. Z plátu vykrájíme kolečka. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 170°C zhruba 15 minut. Dáváme pozor, aby se kolečka nespálila. Před plněním necháme kolečka úplně vychladnout.

Na plnění si připravíme krém. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Potom po lžicích zašleháváme marmeládu a úplně nakonec přidáme gin. Kolečka promažeme a spojíme buď klasicky nožem, ale lépe to jde pomocí cukrářského pytlík s hladkou špičkou. Pokud máte pevnější pytlík, stačí špičku ustřihnout. Spojená kolečka dáme vychladit.

  • 150 g karamelové čokolády Callebaut
  • 20 g olivového oleje nebo kakaového másla v peckách
  • kandovaná pomerančová kůra

Čokoládu rozpustíme společně s olejem v mikrovlnné troubě. Rozpouštíme v krátkých intervalech a průběžně mícháme, aby se čokoláda nespálila. Do připravené polevy každé kolečko namočíme a ozdobíme kouskem kandované pomerančové kůry.

Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply