Polévky/ PROMO

Chřestovo-bramborová polévka s kokosovým mlékem

Chřestu jsem se docela dlouho vyhýbala. Už to jak vypadal, ve mně nevzbudovalo důvěru. Pak jsem ho ale jednou ochutnala pečený a bylo to TO ono. A chřestová polévka? To je láska! Jak jste na tom s chřestem Vy?

4-6 porcí

příprava: 30 minut

  • 1 balíček zeleného chřestu
  • 5 středních brambor
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • pepř a sůl na dochucení

 

Oloupané brambory dejte do hrnce, zalijte vývarem  a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nejsou skoro měkké. Potom přidejte chřest a vařte dokud nezměkne i chřest. Pokud není chřest zcela ponořený, přidejte ještě vodu.

Tyčovým mixerem rozmixujte polévku do hladka. Pokud Vám vadí slupky z chřestu, můžete polévku propasírovat přes sítko. Bude krásně hladká a jemná. Polévku už dál nevařte. Vmíchejte obsak celé plechovky kokosového mléka. Důkladně rozmíchejte a dochuťte pepřem a solí.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 − 4 =