Chřestu jsem se docela dlouho vyhýbala. Už to jak vypadal, ve mně nevzbudovalo důvěru. Pak jsem ho ale jednou ochutnala pečený a bylo to TO ono. A chřestová polévka? To je láska! Jak jste na tom s chřestem Vy?
4-6 porcí
příprava: 30 minut
- 1 balíček zeleného chřestu
- 5 středních brambor
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 plechovka kokosového mléka
- pepř a sůl na dochucení
Oloupané brambory dejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nejsou skoro měkké. Potom přidejte chřest a vařte dokud nezměkne i chřest. Pokud není chřest zcela ponořený, přidejte ještě vodu.
Tyčovým mixerem rozmixujte polévku do hladka. Pokud Vám vadí slupky z chřestu, můžete polévku propasírovat přes sítko. Bude krásně hladká a jemná. Polévku už dál nevařte. Vmíchejte obsak celé plechovky kokosového mléka. Důkladně rozmíchejte a dochuťte pepřem a solí.
No Comments