Rozhuda? To je ale tajemný slovo. Možná ho spousta z vás zná, ale pro mě to bylo kdysi velký tajemnství. Co že to vlastně je? Rozhuda je úplně super věc, bylinkovo-tvarohová pomazánka. Největší raodst z ní budete mít takhle na jaře, když konečně vyraší zelený trávník a vyleze první teplý sluníčko. Umícháte ji fakt strašně rychle a veřte, že jedna miska nakonec nebude stačit. Je báječná i k bramborám na loupačku.
příprava: 5 minut
- 1 kelímek plnotučného tvarohu (červená vanička)
- 3 lžíce máslové Ramy
- pořádná hrst pažitky
- trocha hladkolisté petržele
- volitelně koření Na sýry a tvaroh od Antonína
- sůl
Tvaroh důkladně rozmíchejte s Ramou. Pozor na to, aby v pomazánce nebyly hrudky. Rozmíchávání jde to dobře vidličkou.
Čerstvé bylinky našekejte na drobno a vmíchejte do pomazánky.
Nakonec okořeňte podle vlastní chuti.
No Comments