Dezerty/ PROMO

Nepečený vanilkový cheesecake s malinami

Tenhle dort báječně chutná a ještě líp vypadá. A to ta fotka ještě trochu zkresluje. Dort jsem připravila pro mojí ségru. Je totiž Veronika. To už sice dávno bylo, ale ona se až teď vypravila k rodičům domu, a to jenom na otočku.

Přiznám se, že takhle efektní dort jsem už dlouho nědělala. Efekt se objeví až po rozříznutí, protože je naplněný malinovým želé (letní maliny z mamčiny zahrady), které ostře kontrastuje s bílým vanilkovým krémem.

Takovýhle dosrt zvládnete levou zadní připravit i Vy doma. Je totiž nepečený, fakt až trapně jednoduchý a nejsložitěští je celý dort nezblajznout na posezení. Přípravy se tedy nebojte a směle do něj! A až ho připravíte, nezapoměňte mi poslat fotku nebo se pochlubit na instagramu s hastagem #skavkuchyni.

příprava: 2 hodiny

dort o průměru 24 cm

Budete potřebovat dvě dortové formy velké tak, aby do sebe zapadly.

Malinové želé:

  • 1 hrnek mražených malin
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 sáček dortového želé (červené)

Maliny vařte společně s cukrem a vodou asi 15 minut. Potom přidejte sáček dortového želé, dobře rozmíchejte a nechte dvě minuty povařit. Potom směs přlijte do menší z dortových forem ( nebo menšího kastrůlku, který se vám vejde do formy, ve které chcete připravit dort) a dejte ztuhnout do lednice nebo mrazáku.

Korpus:

  • 6 balíčků sušenek Bebe dobré ráno müsli s ovocem
  • 4 lžíce másla

Sušenky dejte do food processor nebo mixeru a rozmixujte. K rozmixovaným sušenkám přilijte rozpuštěné máslo a velmi důkladně promíchejte, aby se všechny rozdrcené sušenky spojily s máslem. Sušenkovou směs poté dejte do větší z dortových forem a dobře umačkejte na dno.

Dejte na hodinu do lednice.

Vanilkový krém:

  • 2 lžičky vanilkového aroma
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 kelímky mascarpone
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 4 plátky želatiny

Želatinu dejte do menšího hrnce nabobtnat společně s 4 lžícemi vody.

Ve větší míse ušlehejte do tuha šlehačku.  Přidejte postupně oba kelímky mascarpone a vyšlehejte na tuhý krém. Vmíchejte cukr a vanilku.

Nabobtnalou želatinu za stáleho míchání nechte rozpustit a jakmile začne bublat ještě 30 vteřin povařte. Do tekuté želatiny přidejte dvě lžíce mascarpone krému, důkladně rozmíchejte a vlijte zpět k mascarpone. Krém dobře rozmíchejte.

Sestavení dortu:

Na vychlazený korpus dejte 1/2 vamilkového mascarpone krému. Dobře rozprostřete.

Malinové želé opatrně vyndejte z formy. Snažte se, aby jste ho neroztrhli nebo aby vám nepopraskalo. Želé dejte doprostřed vanilkového mascarpone krému a lehce přitlačte. Netlačte moc, aby se želé nepropadlo až ke korpusu. Chcete totiž, aby bylo na řezu zhruba uprostřed dortu.

Na želé dejte druhou polovinu vanilkového krému. Vrch dortu důkladně uhlaďtě. Protože je krém tužší, doporučuji použít stěrku.

Dort dejte na hodinu vychladit do lednice.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply