low carb: CUKETOVÉ RAVIOLI S MLETÝM MASEM

Na zahradě je cuketová apokalypsa. Jak to vymyslet, aby nebyla každý den pečená v troubě nebo v trojobalu z pánvičky?

Když jsem začala s low carbem, tak nějak jsem tušila, že mi budou chybět těstoviny. Špagety, ravioly, lasagne, tagliatelle, gnocchi. Naštěstí po nich nesmutním až tak moc a využívám úrody cuket na zahradě k tomu, abych těstoviny nahradila. 

Cuketové ravioli jsme zkoušeli včera večer a upřímně mě nadchly. Dokonce tak, že jsem je měla dnes znovu k obědu. Není v nich ani gram mouky, ani gram cukru, jen spousta masa a zeleniny. Proto věřím, že Vás nadchnou stejně jako mě. 

porce: 4

příprava: 20 min + 30 min pečení

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1-2 menší cukety
  • 1 kelímek žervé
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 sáček strouhané mozzarelly
  • 1 smetana ke šlehání
  • pepř a sůl
  • 2 lžíce másla nebo sádla

Mleté maso orestujte na pánvi společně s jedním třeným stroužkem česneku a půlkou cibule nakrájené opravdu na drobno.

Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky. Můžete použít i kráječ na chleba – šířku řezu nastavte +/- 2 milimetry.

Plátky cukety srovnejte podle obrázku dole a na střed dejte půl lžičky žervé. Přidejte vrchovatou lžíci mletého masa a zabalte do balíčku. Vrchní cíp přeložte do středu, přes něj dejte pravý, spodní a nakonec levý. Takto zabalenou ,,raviolu“ dejte do zapékací mísy stranou s volnými konci dolů, aby se vám během pečení neotevřela.

Pokračujte ve výrobě raviol, dokud vám nedojde maso nebo cuketa.

Jemně nakrájenou cibulku a utřený česnek smíchejte s drcenými rajčaty. Rajčatovou směsí zalijte ravioly v míse. Potom přilijte půl kelímku smetany a hodně zasypte sýrem.

Pečte 35 minut na 180°C.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eight − 2 =