Na zahradě je cuketová apokalypsa. Jak to vymyslet, aby nebyla každý den pečená v troubě nebo v trojobalu z pánvičky?
Když jsem začala s low carbem, tak nějak jsem tušila, že mi budou chybět těstoviny. Špagety, ravioly, lasagne, tagliatelle, gnocchi. Naštěstí po nich nesmutním až tak moc a využívám úrody cuket na zahradě k tomu, abych těstoviny nahradila.
Cuketové ravioli jsme zkoušeli včera večer a upřímně mě nadchly. Dokonce tak, že jsem je měla dnes znovu k obědu. Není v nich ani gram mouky, ani gram cukru, jen spousta masa a zeleniny. Proto věřím, že Vás nadchnou stejně jako mě.
porce: 4
příprava: 20 min + 30 min pečení
- 500 g mletého hovězího masa
- 1-2 menší cukety
- 1 kelímek žervé
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 sáček strouhané mozzarelly
- 1 smetana ke šlehání
- pepř a sůl
- 2 lžíce másla nebo sádla
Mleté maso orestujte na pánvi společně s jedním třeným stroužkem česneku a půlkou cibule nakrájené opravdu na drobno.
Cuketu nakrájejte škrabkou na brambory na tenké plátky. Můžete použít i kráječ na chleba – šířku řezu nastavte +/- 2 milimetry.
Plátky cukety srovnejte podle obrázku dole a na střed dejte půl lžičky žervé. Přidejte vrchovatou lžíci mletého masa a zabalte do balíčku. Vrchní cíp přeložte do středu, přes něj dejte pravý, spodní a nakonec levý. Takto zabalenou ,,raviolu” dejte do zapékací mísy stranou s volnými konci dolů, aby se vám během pečení neotevřela.
Pokračujte ve výrobě raviol, dokud vám nedojde maso nebo cuketa.
Jemně nakrájenou cibulku a utřený česnek smíchejte s drcenými rajčaty. Rajčatovou směsí zalijte ravioly v míse. Potom přilijte půl kelímku smetany a hodně zasypte sýrem.
Pečte 35 minut na 180°C.
No Comments