Tak jednou měsíčně jezdíme na Moravu za Honzíkovou maminkou. Většinou se tu sejdeme všichni i se švagrovou, neteřemi. No je nás prostě hodně. A to mám potom radost, když můžu k nedělní kávičce přivézt nějaký dortík.
Původně jsem chtěla udělat bounty cake od Janiny z Cukrfree, ale nakonec by ho pro nás bylo asi málo. Tak jsem se inspirovala jejím korpusem a se zbytkem jsem trochu improvizovala. Nakonec mi vyšel tenhle skvělý jakoby cheesecake. Našlehaný kokosový krém ze šlehačky a mascarpone, čokoládová poleva a jahody. V dortíku není ani dram cukru navíc. A i tak je prostě skvělý, bez cukru chutnal i dětem.
příprava: 1 hod + chlazení
Kokosová náplň
- 2 kelímky mascarpone
- 2 kelímky šlehačky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 sáček plátkové želatiny
- 2 ztužovače šlehačky
- 100 g strouhaného kokosu
Korpus
- 150 g mletých mandlí
- 50 g másla
- 80 g kokosu
- 2 vejce
Čokoládová poleva
- 2 tabulky čokolády bez přidaného cukru
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Mandle a kokos v mixeru rozmixujte na jemnou moučku. Do mísy ke kokosu a mandlím přidejte rozpuštění máslo a vejce. Vše dobře propracujte na vláčné těsto. Pečte v rozvírací dortové formě s průměrem 24 cm. Dno vymažte máslem a vysypte mletými mandlemi. Těsto hodně upěchujte a pečte 25 minut na 160°C. Korpus nechte vychladnout.
Na krém ušlehejte dvě šlehačky se ztužovačem. Přidejte mascarpone a vyšlehejte do hladkého krému. Po troškách přidávejte kokosové mléko i kokosový krém. Vždy dobře zašlehejte. Krém trochu zřídne. Přidejte strouhaný kokos a promíchejte. Podle návodu na obalu připravte želatinu, spojte s krémem a nalijte na vychladlý korpus. Dejte vychladit na minimálně dvě hodiny do lednice.
Čokoládu nakrájejte na malé kousíčky a zalijte horkou smetanou. Míchejte dokud nebude poleva úplně hladká a lesklá. Nalijte na ztuhlý krém z mascarpone, ozdobte jahodami a kokosem. Nechte ještě hodinu ztuhnout v lednici.
No Comments