EARL GREY TARTALETKY

A krabici s cukrovím ze začátku listopadu  si pamatujete? ještě v ní pár receptů zbylo a tajit je určitě nebudu. Moje posedlost tartaletkami stále trvá. Krabice s cukrovím byly k narozeninám pro Járu. Jára je náš kamarád, který má rád dobré víno a dobrý čaj. Takže když má přijít na návštěvu, vyrobím vždycky nějaký dezert s matchou. Tentokrát jsem matchu vyměnila za earl grey, doplnila jsem je citrusy a tak vznikly velmi jednoduché, svěží a lehké tartaletky. Na pohled moc nezaujmou, ale chuťově překvapí. O tom svědčí i fakt, že jsem je dělala už dvakrát. Zkuste je…

Příprava: 30 minut

32 kousků

  • 32 předpečených lineckých košíčků
  • 1 velký kelímek smetany ke šlehání
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce sypaného čaje earl grey
  • 1/2 sáček želatinového ztužovače do krému
  • 1 grep
  • 1 pomeranč

Kelímek smetany dejte do hrnce s cukrem a čajem. Nechte projít varem a sundejte s plotýnky Směs louhujte (už mimo plotýnku) ještě dalších 30 minut. Po půl hodině sceďte a dejte vychladit.

Vychlazenou smetanu důkladně prošlehejte (zhruba 5 minut). Smetana lehce zvětší svůj objem, ale neměla by z ní být  šlehačka.

Želatinový ztužovač do krému připravte podle návodu a vmíchejte do prošlehané smetany.

Ihned lijte do připravených košíčků. Než krém úplně zatuhne, ozdobte kouskem pomeranče a grepu.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × one =