Jak už jsem říkala, poslední zbytek meruněk jsem využila k přípravě sorbetu. My máme zmrzlinu prostě rádi a z domácích zdrojů (zmrzlinovače) nám chutná úplně nejvíc. Na přípravě sorbetu není nic nežkého, protože mimo ovoce stačí jen trocha vody a trocha cukru.
Tento recept je velmi základní, můžete popustit uzdu fantazii a přidat třeba thajskou bazalku a nebo právě trochu zkapalněných meruněk.
4-5 porcí
příprava: 3 hodiny
- půl kila vyloupaných meruněk
- 1,5 hrnku vody
- 6 lžic kokosového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Meruňky dejte do hrnce a zalijte vodou. Nechte asi 15 minut povařit, aby meruňky změkly. Poté přidejte cukr a nechte ho úplně rozpustit. Povařte ještě dalších 5 minut. Poté směr rozmixujte dohladka tyčovým mixerem a dejte připravit do zmrzlinovače, případně zamrazte v nižší plastové krabičce. Počítejet ale s tím, že směs nebude ani v jednom případě hladká jako klasická smetanová zmrzlina.
No Comments