Dezerty/ PROMO

Pohankový koláč s tvarohem a ovocem

Po delší době přidávám naprosto bezpracný a hlavně trochu odlehčený koláč, který budete milovat. V poslední době jsem si oblíbila pohankovou mouku, která je přirozeně bezlepková a navíc má příjemnou oříškovou chuť.

korpus

  • 2 vejce
  • 110 g pohankové mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g olivového oleje
  • 30 g vody
  • 1 lžička prášku do pečiva

Vejce, cukr, olej a vodu dejte společně do mísy robotu (můžete i s pomocí ručního šlehače) a vyšlehejte do tuhé bílé pěny. Bude to trvat zhruba 20 minut.  Potom přidejte mouku a prášek do pečiva a pomocí stěrky důkladně promíchejte. 

Těsto nalijte na do vymazané koláčové mísy s průměrem cca 28-32 cm. Já používám koláčovou formu i IKEA s průměrem 32 cm. Těsto rovnoměrně rozprostřete a na vrch dejte náplň připravenou podle receptu níže.

náplň

  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 bezlepkový vanilkový pudink
  • 1 vejce
  • oblíbené ovoce – čerstvé, mražené nebo kompotované

Tvaroh v misce rozmíchejte s pudinkem a vejcem. Náplň potom nahodile po lžičkách nakapejte do těsta. Volná místa pak doplňte ovocem. Na závěr připravte drobenku.

drobenka

  • 30 g kokosu
  • 30 g kokosového oleje
  • 30 g mandlové mouky
  • 30 g třtinového cukru

Z výše uvedených surovin vypracujte sypkou drobenku a nasypte ji na koláč.

Koláč pečte zhruba 40 minut na 170°C.  Potom vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 × two =