Po delší době přidávám naprosto bezpracný a hlavně trochu odlehčený koláč, který budete milovat. V poslední době jsem si oblíbila pohankovou mouku, která je přirozeně bezlepková a navíc má příjemnou oříškovou chuť.
korpus
- 2 vejce
- 110 g pohankové mouky
- 40 g třtinového cukru
- 30 g olivového oleje
- 30 g vody
- 1 lžička prášku do pečiva
Vejce, cukr, olej a vodu dejte společně do mísy robotu (můžete i s pomocí ručního šlehače) a vyšlehejte do tuhé bílé pěny. Bude to trvat zhruba 20 minut. Potom přidejte mouku a prášek do pečiva a pomocí stěrky důkladně promíchejte.
Těsto nalijte na do vymazané koláčové mísy s průměrem cca 28-32 cm. Já používám koláčovou formu i IKEA s průměrem 32 cm. Těsto rovnoměrně rozprostřete a na vrch dejte náplň připravenou podle receptu níže.
náplň
- 1 polotučný tvaroh
- 1 bezlepkový vanilkový pudink
- 1 vejce
- oblíbené ovoce – čerstvé, mražené nebo kompotované
Tvaroh v misce rozmíchejte s pudinkem a vejcem. Náplň potom nahodile po lžičkách nakapejte do těsta. Volná místa pak doplňte ovocem. Na závěr připravte drobenku.
drobenka
- 30 g kokosu
- 30 g kokosového oleje
- 30 g mandlové mouky
- 30 g třtinového cukru
Z výše uvedených surovin vypracujte sypkou drobenku a nasypte ji na koláč.
Koláč pečte zhruba 40 minut na 170°C. Potom vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
No Comments