U nízkosachoridové stravování mi vlastně nic moc nechybí. V obchodě ale vždycky smutně koukám na pribiňáček. Tuku je v něm sice dost. Bohužel mě ale vždy odradí těch skoro 16 gramů sacharidů. To totiž bývá polovina mého denního příjmu. Proto jsem začala hledat, jak se vlastně ten přibiňáček dělá. Ono to nakonec není nic složitého a stačí k tomu dvě ingredience, které by každý hned vytáhl z lednice. Tvaroh a šlehačka.
Výsledek mě velmi mile překvapil. I když vyloženě sladkou chuť nečekejte. To byste museli trochu dosladit. Ale nebojte, bude chtnat i bez cukru. Vyzkoušela jsem to dnes na dětech.
příprava: 5 min
porce: 4-6
- 250 g plnotučného tvarohu
- 200 ml 31% smetany ke šlehání
- špetka vanilky (nebo vanilkové aroma)
Tvaroh dejte do mísy a přilijte smetanu ke šlehání a přidejte vanilku (mletou, z lusku nebo vanilkové aroma).
Nekolik minut šlehejte na nejvyšší stupeň, dokud směs nezíská krémovou konzistenci.
Hotový přibiňáček dejte do misek, ozdobte kakaem, čokoládou nebo čerstvým ovocem.
No Comments