Pokud nemáte doma skřítky nebo hospodyni, po návratu z dovolené obvykle najdete vybílenou ledničku, ve které je maximálně pár trvanlivých potravin. A potom se hodí pomazánky.
Já mám nejraději pomazánky z rybiček. Sardinky, tuňák nebo cokoli jiného. Je mi to jedno. Občas přidám vejce, občas cibuli a vše jen rychle rozmíchám vidličkou. Pomazánky dělávám vždy, když čekáme návštěvu. Mám totiž raději ty doma připravené.
příprava: 5 minut
- 1 plechovka tuňáka v oleji
- 1 červená cibule
- 1 vanička tvarohu
- 1 lučina
Cibuli nakrájejtena drobno a promíchejte s tuňákem, tvarohem a lučinou. Pomazánku ochutnejte a pokud bude třeba, lehce opepřete a osolte. Dejte na 10 minut ztuhnout do lednice.
No Comments