Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.
1 koláč s průměrem
příprava: 40 minut + tuhnutí
- 100 g kokosové mouky
- 70 g lískových ořechů (jemně pomletých)
- 70 g pekanových ořechů (jemně pomletých)
- 2 vejce
- 100 g másla
- 1 kelímek ricotty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 smetana ke šlehání
- půl sáčku želatinového ztužovače do krémů
- 2 lžíce xylitolu
- 6 zralých nektarinek
- 4 celé pekanové ořechy
- 2 lžíce špaldových ovesných vloček
Pomleté ořechy smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté.
Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.
Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.
Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.
Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, ořechy a vločkami.
No Comments