Jednou z našich oblíbených letních kratochvílí je grilování a s novým grilem jsem mým kuchařským experimentům popustila uzdu. Když mi minulý týden přišel balíček z e-shopu eDelikatesy.cz, ve kterém bylo mimo jiné i dřevěné uhlí, bylo jasné, že o páteční zábavu je postaráno. Miluji kouřovou chuť masa a zeleniny a už dávno mi nestačí opékat jen kuřecí nebo krkovici. Začátkem června jsem dostala od kamarádky domácí jehněčí a při každém otevření mrazáku jsem přemýšlela, co s ním. Volba tedy padla na jehněčí hřebínek. Díky česneku a bylinkám tento recept potěší i ty masožrouty, kteří jehněčímu zatím nepřišli na chuť.
příprava: 20 minut + 2 hodiny marinování
- 0,5 – 1 kg jehněčího hřebínku (malé kotletky i s kostí)
- 8 stroužků českého česneku
- 6 snítek rozmarýnu
- 10 snítek tymiánu
- čerstvě namletý pepř
- kvalitní himalájská sůl
- olej
Jehněčí hřebínek, pokud je v celku, naporcujte sekáčkem na jednotlivé kousky masa s kostí. Dejte do mísy a zalijte olejem. Přidejte jemně nasekané bylinky, utřený česnek a čerstvě namleté koření. Důkladně rukou promíchejte, aby tato marináda obalila všechny kotletky. Mísu zakryjte alobalem a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
Kotletky z obou stran zprudka opečte na grilu při teplotě zhruba 200 C. Poté sundejte z grilu a podávejte s jemně osolenou studenou zakysanou slaninou.
POZNÁMKA: Tento recept vznikl ve spolupráci s eDelikatesy.cz.
No Comments