Někdy není potřeba (tedy vlastně skoro nikdy) vymýšlet co nejsložitější recept a hledat ty nejoriginálnější ingredience. Jsem přesvědčená o tom, že nejlepší jídla vznikají právě tehdy, kdy se držíte těch nejjednodušších a nejzákladnějších surovin. Dobré jídlo těch ingrediencí nepotřebuje moc. Třeba tady jich bylo potřeba jen pět. A já se vsadím, že minimálně tři byste hned teď vytáhli z lednice.
2-4 porce
příprava: 15 minut
- 1 balení gnocchi
- 1 vanička čerstvého baby špenátu (ale lze použít i mražený listový špenát, jen příprava trvá trochu déle)
- 15 žampionů
- 2 hrsti nastrouhané nivy
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Dejte vařit gnocchi podle návodu.
Žampiony omyjte a nakrájejte na půlcentimetrové proužky. Ve větší pánvi rozpalte lžíci oleje a houby orestujte do zlata.
Po hrstích postupně přihazujte špenát a nechte ho na pánvi lehce povadnout. Až bude všechen špenát na pánvi, přidejte nastrouhanou nivu a vše zalijte smetanou. Několik minut míchejte, dokud se niva nerozpustí.
Jakmile začne omáčka houstnout, přidejte do pánve i gnocchi. Já je neslévám, ale vybírám děrovanou naběračkou. Gnocchi nemusí být dokonale okapané. Trocha tekutiny po jejich vaření není v omáčce na škodu. Gnocchi s omáčkou, špenátem a houbami důkladně promíchejte. Neměly by v omáčce plavat, ale spíš v ní být obalené.
Jídlo můžete před podáváním ještě posypat čerstvě namletým pepřem.
No Comments