TAGLIATELLE S KOPREM A SLANINOU

Už jsem to určitě zmínila. Mám ráda Itálii. A ještě radši italskou kuchyni. Po čerstvých těstovinách se můžu utlouct. Doma je tedy zatím nedělám, ale poměrně často je kupuji. Docela ucházející výběr se dá najít v supermarketech. Co se mi ale líbí moc, je firma Pasta Fidli. Poprvé jsem je potkala na letním festivalu, kde měli stánek. Dát si čerstvé těstoviny během fesťáku je docela úlet, ale i tak bylo stále narváno. 

Koncept Pasta Fidli je zajímavý. V malé firmě v Mníšku pod Brdy totiž špagety, tagliatelle, penne, rigatoni a další vyrábí zdravotně postižení lidé. A že jejich těstoviny opravdu chutnají dokazuje i fakt, že na seznamu odběratelů je mimo 50-ti maloobchodních prodejen i zhruba 120 restaurací, včetně Potrefené husy a zvučných jmen jako Alcron či Four Seasons.

Pokud jsem Vás zaujala, najděte si svoji nejbližší prodejnu a dejte Pasta Fidli šanci. Třeba s koprem a slaninou.

image2

(2 porce | příprava: 15 minut)

  • 1 vanička čerstvých tagliatellí
  • svazek kopru
  • 100 g slaniny
  • kelímek smetany 12%
  • špetka soli
  • oblíbené koření

Tagliatelle nechám vařit podle návodu. Jedna vanička čerstvých těstovin je pro dva ideální porce.

Slaninu nakrájím opravdu na drobno. Stejně tak čerstvý kopr. Obojí restuji na lžíci olivového oleje ve větší pánvi – potom přidám i těstoviny.

Uvařené těstoviny přidám do pánve ke slanině. Neslívám je, ale postupně vytahám cedníčkem a vidličkou. Vše zaliji smetanou s nechám povařit. Když se mi těstoviny zdají suché, přidám trochu vody, která mi zbyla z těstovin. Osolím a okořením podle chuti. Já používám Severské Scampi od Antonína. Jen to nesmím přehnat, aby se neztratila vůně a chuť kopru.

Podávám ozdobené snítkou čerstvého kopru.

image1

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 + twenty =