Dezerty

Rebarborové brownies

Po roce je šílenství zase tady. Zásoby rebarbory na zahradě dozrály. Rebarborou mě zásobuje babička. Jsem ráda, že ji nemusím kupovat a můžu své pečící vášně pustit ze řetězu.

Tento rebarborový recept udělá radost hnevně milovníkům čokolády, protože v samotných brownies jí je dost.

forma 20×20 cm

příprava: 40 minut

  • 2 hrnky rebarbory
  • půl tabulky čokolády
  • půl kostky másla
  • 1,5 hrnku krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mouky
  • 5 lžic kakaa

Rebarboru a máslo dejte do rendlíku a zahřívejte na plotně. Máslo nechte rozpustit a potom přidejte nalámalou čokoládu. Opět nechte čokoládu rozpustit s přidejte kakao. Dobře rozmíchejte a potom rendlíku sundejte z plotýnky a dejte stranou.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny.

Čokoládovou směs po částech vmíchete do vaječné. Přidejte vždy jen pár lžic, abyste vejce příliž prudce neohřáli.

Přidejte mouku a vše dobře zamíchejte. Budete mít tužší, lehce tekuté těsto.

Těsto dejte do formy 20×20 cm vyložené pečícím papírem. Rozprostřete po celé ploše formy, aby bylo těsta všude stejně.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 30 minut.

Po vyjmutí z trouby nechte zchladnout a nakrájejte na libovolně velké kousky.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

12 + fifteen =